
Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet patates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Beşamel Soslu Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patateslerimizi tekerlek halinde doğrayalım ve kare borcama alalım. Üzerlerine tuz ve sıvıyağ ekleyip 200 derece ısıda fırınlayalım 10 dakika kızartalım.
- Beşamel sosu için tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim. Tereyağımız eridikten sonra unu ekleyelim, unun kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
- Unumuz gereğince kavrulduktan sonra sütümüzü yavaş yavaş ek edelim, tel çırpıcı ile daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Son olarak kâfi kadar tuz ve karabiberi ek edip bir müddet daha karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Hazırladığımız beşamel sosu patateslerin üzerine gezdirelim ve patateslerin her yerine gelecek halde güzelce yayalım.
- Üzerlerine rendelediğimiz kaşar peynirinden serpelim ve 180 derecede ısıttığımız fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim. Patatesimizi fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Daha sonra doğranmış maydanoz serpelim. Beşamel soslu patatesimizi dilimleyerek servis tabağına alalım. Afiyet olsun.