Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İcin Malzemeler
*56 adet buyuk boy patates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Uzerine
*Rendelenmiş kaşar
KIYMALI HARC
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*500 gr kıyma
*2 orta boy kuru soğan
*12 (yarım) yemek kaşığı salca
*1 diş sarımsak
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
*Tuz
BEŞAMEL SOS
*1 yemek kaşığı tepeli tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*Tuz
*1 tutam karabiber
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı
1
*Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım ısıtalım
*Kıymayı ekleyip kavuralım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim
*Soğanlar yumuşayınca baharatları ve salcayı ekleyip karıştırıp altını kapatalım
*Dikdortgen borcamı fırcayla yağlayalım
*Patatesleri soyup yıkayalım kalın olmayacak şekilde halka halka doğrayalım
*Sıvı yağ ve tuz ekleyip harmanlayalım
*Patatesleri tepsiye 2 kat olacak şekilde yerleştirelim
*Uzerine kıymalı harcı yayalım Uzerine 1 kat daha patates dizelim
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirelim
*Patatesi fırına atınca beşamel sosu hazırlayalım
*Tereyağı tencereye alıp yakmadan eritelim
*Unu ekleyip kokusu cıkana kadar karıştırarak kavuralım
*Soğuk sutu ekleyip hızlıca karıştıralım
*Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp altını kapatalım
*Fırından cıkarttığımız patateslerin uzerine gezdirelim
*Uzerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına verelim
*Kaşar eriyip kızarana kadar pişirelim Afiyet şifa olsun
Not Benim fırında ysklaşık 4550 dakikada pişti siz kontrol ederek pişirmeyi ihmal etmeyin Pişirme suresi fırından fırına değişiklik gosterebiliyor
*56 adet buyuk boy patates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Uzerine
*Rendelenmiş kaşar
KIYMALI HARC
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*500 gr kıyma
*2 orta boy kuru soğan
*12 (yarım) yemek kaşığı salca
*1 diş sarımsak
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
*Tuz
BEŞAMEL SOS
*1 yemek kaşığı tepeli tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*Tuz
*1 tutam karabiber
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı
1
*Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım ısıtalım
*Kıymayı ekleyip kavuralım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim
*Soğanlar yumuşayınca baharatları ve salcayı ekleyip karıştırıp altını kapatalım
*Dikdortgen borcamı fırcayla yağlayalım
*Patatesleri soyup yıkayalım kalın olmayacak şekilde halka halka doğrayalım
*Sıvı yağ ve tuz ekleyip harmanlayalım
*Patatesleri tepsiye 2 kat olacak şekilde yerleştirelim
*Uzerine kıymalı harcı yayalım Uzerine 1 kat daha patates dizelim
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirelim
*Patatesi fırına atınca beşamel sosu hazırlayalım
*Tereyağı tencereye alıp yakmadan eritelim
*Unu ekleyip kokusu cıkana kadar karıştırarak kavuralım
*Soğuk sutu ekleyip hızlıca karıştıralım
*Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp altını kapatalım
*Fırından cıkarttığımız patateslerin uzerine gezdirelim
*Uzerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına verelim
*Kaşar eriyip kızarana kadar pişirelim Afiyet şifa olsun
Not Benim fırında ysklaşık 4550 dakikada pişti siz kontrol ederek pişirmeyi ihmal etmeyin Pişirme suresi fırından fırına değişiklik gosterebiliyor