Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği En Kolayından

Arnavut Böreği En Kolayından
0
43

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
arnavut-boregi-en-kolayindan.jpg

Arnavut Böreği En Kolayından Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke (Şart değil orjinalinde yok çıtır sevenler ekleyebilirsiniz)
Ara katlara ve böreğin üzerine sürmek için;
  • 150 gr tereyağı yoksa margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 1 demet pırasa
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (1 çay kaşığı kadar)

Arnavut Böreği En Kolayından Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak hamuru hazırlayalım. Karıştırma kabına unu alın tuzu, suyu, sıvı yağı, ekleyip, yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakılır.
  2. Bu sırada iç harcı hazırlayalım, pırasaları ince ince doğrayın, sıvı yağ koyduğumuz tavaya alın ve kavurun içine baharatlarınıda ve salçasını ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlayın 20 beze yaptım.
  4. Merdane veya oklava yardımıyla hamurları tabak büyüklüğünde açın ve aralarına yağı sürün ve 10 kat olunca tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
  5. Soğuyan iç harcı hamurun üzerine serelim.
  6. Kalan on kat hamuru da açıp harcın üstüne koyalım ve bir kase yardımıyla keselim kalan yağı böreğin üzerine sürelim.
  7. 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet şifa olsun ✅
Arnavut Böreği En Kolayından Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 200 ml)1 tatlı kaşığı sirke (çıtır kıvam için)1 tatlı kaşığı tuzYarım tatlı kaşığı şeker5 su bardağı un (yaklaşık) İç harcı için Beyaz peynirKaşar peyniri1 adet kuru soğan5-6dal maydanoz1 er...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
En Kolayından Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta3 adet yufka1 su bardağı su1su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat1 çimdik tuz İç harcı için Beyaz peynirMaydanoz En Kolayından Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: 5 su bardağı un2 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke İç harcı için : 500 gram pırasa2 orta boy soğan1 tatlı kaşığı salçaTuz ,karabiber ve pul biber Ara katlar için : Tereyağı ve sıvı yağ Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5-6 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)2 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke İç harcı için; 3 adet pırasa ( azalma yapabilirsiniz )3 yemek kaşığı zeytinyağTuz, karabiber, pul biber1 yemek kaşığı salça Aralarına sürmek için; 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz2,5 su bardağı su İç harcı için; 500 gr kıyma2 adet büyük soğanKarabiberKimyonTuz Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce iç harç hazırlanır kıyma bir tencerede kavrulur. Kavrulan kıymaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt