Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği (En Kolayından)

Arnavut Böreği (En Kolayından)
0
54

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
arnavut-boregi-en-kolayindan.jpg

Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 2 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı sirke (çıtır kıvam için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un (yaklaşık)
İç harcı için
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6dal maydanoz
  • 1 er çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
Orta sosu için
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

En kolay, yiyecek olanların aklını başından alacak bir tanım o vakit haydi başlayalım. ????
  1. Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Akabinde unu denetimli bir halde ekleyelim ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur olacak bu kıvama gelince üzerine nemli bez örtüp 15-20 dk dinlendirelim.
  3. O sırada iç harcını hazırlayalım istediğiniz materyalle yapabilirsiniz hepsi yakışır.
  4. Son olarak yağı eritip karıştırıp hazır edelim.
  5. Hamuru bir iki yoğurup toparlayıp unladığımız tezgahta 20 beze yapalım 8i alt 8i üst 4 tanesi ise ortaya gelecek.
  6. Bezeleri unlayıp akabinde oklava yahut merdane ile tatlı tabağı boyutunda açıp üzerine yağımızdan sürelim birinci sekiz beze bu formda yapıp en üstteki sekizinci bezeye yağ sürmüyoruz.
  7. Tekrar 8 beze de tıpkı formda yapıp farklı olarak diziyoruz.
  8. En son 4 bezeye de birebir süreci yapıp onu da farklı olarak diziyoruz üçünde de en üsttekine yağ sürmek yok.
  9. Birinci 8i tezgaha alıp elimizle tepsimiz boyutunca açıyoruz.
  10. Yağlı olduğu için kolay kolay yapacaksınız korkusuzca çekiştirin yırtılma olursa kahır değil elinizle düzeltin.
  11. Tepsiye yerleştirin.
  12. Akabinde iç harcınızı yayın.
  13. Sonra 4 katı da açıp harcın üzerine serin tekrar harç yayıp son 8i de açıp üzerine serin.
  14. Dilediğiniz halde dilimleyip artan yağ karışımını üstüne döküp yayın.
  15. Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk pişirin.
  16. Üzeri kızarınca tamamdır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????.
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Arnavut Böreği En Kolayından Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz4-5 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı sirke (Şart değil orjinalinde yok çıtır sevenler ekleyebilirsiniz) Ara katlara ve böreğin üzerine sürmek için; 150 gr tereyağı yoksa margarin1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Pırasalı Arnavut Böreği Görüntülü Tanımı İçin Gereçler Hamur için 5,5 su bardağı un2 su bardağı ılık suTuz İçi için 1 demet pırasa3-4 yemek kaşığı yoğurt1 yumurtaSıvıyağTuz Sürmek için 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı Arnavut Böreği Görüntülü Tanımı Yapılışı Un tuz ve ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin; 5 su bardağı un2 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin; 3 su bardağı yoğurt1 adet yumurta2 yemek kaşığı un1.5 tatlı kaşığı tuz Yağlamak İçin; 125 gram tereyağı (margarin)Yarım çay bardağı sıvı yağ Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Nefis Pırpeç (Arnavut Böreği) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: Un2,5 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz Ortalara sürmek için: 1 kase zeytinyağı İç gereç: 1 kg koyu kıvamlı yoğurt4-5 yumurta2 kaşık zeytinyağıTuzTepsiyi yağlamak için katı margarin yahut tereyağ Nefis Pırpeç (Arnavut Böreği)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: 5 su bardağı un2 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke İç harcı için : 500 gram pırasa2 orta boy soğan1 tatlı kaşığı salçaTuz ,karabiber ve pul biber Ara katlar için : Tereyağı ve sıvı yağ Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt