
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık su (bardak ölçüm 200 ml)
- 1 tatlı kaşığı sirke (çıtır kıvam için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 5 su bardağı un (yaklaşık)
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- 1 adet kuru soğan
- 5-6dal maydanoz
- 1 er çay kaşığı pul biber
- Karabiber
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
Arnavut Böreği (En Kolayından) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
En kolay, yiyecek olanların aklını başından alacak bir tanım o vakit haydi başlayalım. ????
- Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Akabinde unu denetimli bir halde ekleyelim ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur olacak bu kıvama gelince üzerine nemli bez örtüp 15-20 dk dinlendirelim.
- O sırada iç harcını hazırlayalım istediğiniz materyalle yapabilirsiniz hepsi yakışır.
- Son olarak yağı eritip karıştırıp hazır edelim.
- Hamuru bir iki yoğurup toparlayıp unladığımız tezgahta 20 beze yapalım 8i alt 8i üst 4 tanesi ise ortaya gelecek.
- Bezeleri unlayıp akabinde oklava yahut merdane ile tatlı tabağı boyutunda açıp üzerine yağımızdan sürelim birinci sekiz beze bu formda yapıp en üstteki sekizinci bezeye yağ sürmüyoruz.
- Tekrar 8 beze de tıpkı formda yapıp farklı olarak diziyoruz.
- En son 4 bezeye de birebir süreci yapıp onu da farklı olarak diziyoruz üçünde de en üsttekine yağ sürmek yok.
- Birinci 8i tezgaha alıp elimizle tepsimiz boyutunca açıyoruz.
- Yağlı olduğu için kolay kolay yapacaksınız korkusuzca çekiştirin yırtılma olursa kahır değil elinizle düzeltin.
- Tepsiye yerleştirin.
- Akabinde iç harcınızı yayın.
- Sonra 4 katı da açıp harcın üzerine serin tekrar harç yayıp son 8i de açıp üzerine serin.
- Dilediğiniz halde dilimleyip artan yağ karışımını üstüne döküp yayın.
- Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk pişirin.
- Üzeri kızarınca tamamdır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????.