
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram tereyağı (margarin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için geniş bir kaba unu ekleyelim ortasına havuz yapalım.
- Tuz ve ılık su ekleyelim yeterlice yoğuralım.
- Hamuru eşit iki modüle ayıralım üzerini kapatalım 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Tereyağını eritelim sıvı yağını da ekleyelim.
- Dinlenen hamurun birincisini tepsi büyüklüğünde açalım ve düzgünce her tarafını yağlayalım.
- Elimizle yağlanan hamuru açabildiğimiz kadar açalım bir bıçak yardımıyla hamurun ortasını daire olacak biçiminde çiçek üzere keselim ve daireye öteki kestiklerimizi üst üste dizelim ve bir beze üzere kapatılım.
- Başka bezeye de tıpkı süreci uygulayalım.
- Birinci yağladığımız bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım. Başkasını de tıpkı biçimde açalım.
- İç harcı için yoğurdu bir kaba alalım. Yumurta ,un ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Açtığımız hamuru tepsiye koyalım. Birinci koyduğumuz hamuru tepsiden biraz büyük açalım. Kenarlarını havuz yapalım ki yoğurt tepsiye akmasın.
- İç harcı ekleyelim üzerini örtelim. Ve yağlayalım. 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.