Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yoğurtlu Arnavut Böreği

Yoğurtlu Arnavut Böreği
0
66

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yogurtlu-arnavut-boregi.jpg

Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin;
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yağlamak İçin;
  • 125 gram tereyağı (margarin)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için geniş bir kaba unu ekleyelim ortasına havuz yapalım.
  2. Tuz ve ılık su ekleyelim yeterlice yoğuralım.
  3. Hamuru eşit iki modüle ayıralım üzerini kapatalım 15 dakika kadar dinlendirelim.
  4. Tereyağını eritelim sıvı yağını da ekleyelim.
  5. Dinlenen hamurun birincisini tepsi büyüklüğünde açalım ve düzgünce her tarafını yağlayalım.
  6. Elimizle yağlanan hamuru açabildiğimiz kadar açalım bir bıçak yardımıyla hamurun ortasını daire olacak biçiminde çiçek üzere keselim ve  daireye öteki kestiklerimizi üst üste dizelim ve bir beze üzere kapatılım.
  7. Başka bezeye de tıpkı süreci uygulayalım.
  8. Birinci yağladığımız bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım. Başkasını de tıpkı biçimde açalım.
  9. İç harcı için  yoğurdu bir kaba alalım. Yumurta ,un ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  10. Açtığımız hamuru tepsiye koyalım. Birinci koyduğumuz hamuru tepsiden biraz büyük açalım. Kenarlarını havuz yapalım ki yoğurt tepsiye akmasın.
  11. İç harcı ekleyelim üzerini örtelim. Ve yağlayalım. 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,369Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt