
En Kolayından Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı su
- 1su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu yada karbonat
- 1 çimdik tuz
- Beyaz peynir
- Maydanoz
En Kolayından Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sosunu hazırlayalım. 3 adet yumurtayı bir kaba alıp çırpalım üzerine sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Tepsiyi biraz yağlayalım, üzerine bir tane yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde serelim. Diğer iki yufkayı 3 4 parçaya ayıralım.
- Bütün yufkanın üzerine biraz sos döküp yayalım. Böldüğümüz yufkaların birazını sosun içine batırıp tepsiye serelim.
- Parçaların üzerine peynirli iç harcımızı koyalım ve kalan parçaları tekrar sosa batırıp üzerini kapatalım.
- En son kenarlardan sarkan bütün olarak serdiğimiz yufkayı kenarlarından kapatalım kalan sosu böreğin üzerine dökelim ve fırına girmeden önce dilimleyelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan böreğin üzerini çok hafif ıslayıp daha yumuşak olması için bir bezle örtüp soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.