Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği
0
40

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
arnavut-boregi.jpg

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
  • 3 adet pırasa ( azalma yapabilirsiniz )
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
Aralarına sürmek için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Açarken kullanmak için;
  • Nişasta

Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, hamuru 20 adet bezeye ayırıyoruz, tereyağ ve sıvı yağ eritiyoruz, bezeleri açarken nişasta kullanıyoruz ( çıtır çıtır olması için )
  2. Aralarına erittiğimiz yağdan sürüp 10 ar adet üst üste koyup iki tabağa ayırıyoruz, üzerini streç filmle kapatıp dinlendiriyoruz.
  3. İç harcı için pırasaları ince şekilde doğruyoruz, tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz pırasaları koyup kavuruyoruz, salça ve baharatlarını koyup güzelce karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  4. Dinlenen hamuru alıp birbirinden ayırmadan tek halde tepsi büyüklüğünde elimizle açıp tepsiye yerleştiriyoruz, içine harcımızı döküyoruz.
  5. İkinci tabaktaki hamuru da alıp aynı şekilde açıp tepsiye yerleştiriyoruz, böreğimizin ortasına bir kase koyup ( isteğe göre) kalan kısımlarını bıçak yardımıyla kesiyoruz, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ✨????????.
Arnavut Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt