
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5-6 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 adet pırasa ( azalma yapabilirsiniz )
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Nişasta
Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, hamuru 20 adet bezeye ayırıyoruz, tereyağ ve sıvı yağ eritiyoruz, bezeleri açarken nişasta kullanıyoruz ( çıtır çıtır olması için )
- Aralarına erittiğimiz yağdan sürüp 10 ar adet üst üste koyup iki tabağa ayırıyoruz, üzerini streç filmle kapatıp dinlendiriyoruz.
- İç harcı için pırasaları ince şekilde doğruyoruz, tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz pırasaları koyup kavuruyoruz, salça ve baharatlarını koyup güzelce karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen hamuru alıp birbirinden ayırmadan tek halde tepsi büyüklüğünde elimizle açıp tepsiye yerleştiriyoruz, içine harcımızı döküyoruz.
- İkinci tabaktaki hamuru da alıp aynı şekilde açıp tepsiye yerleştiriyoruz, böreğimizin ortasına bir kase koyup ( isteğe göre) kalan kısımlarını bıçak yardımıyla kesiyoruz, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
????????.