
Yumuşacık Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 dolu yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta beyazı (Sarılar üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 10-11 su bardağı un
- 1 kase peynir
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1-2 damla pekmez
- Susam
Yumuşacık Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım 10 dakika bekletelim.
- Akabinde öbür materyallerini ekleyip yoğurmaya başlayalım (Unu denetimli yavaş yavaş ekleyelim) yumuşak kıvamlı hafif ele yapışan bir hamur olacak. Hamurumuz kıvam alınca üzerini örtüp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, iç harcını koyup hal verelim. Süreç bitince 100 dereceye ayarladığımız fırına tepsimizi koyup 10 dakikada tepsi mayası yaptıralım.
- Fırından çıkınca yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp üzerine sürüp susam serpelim 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.