
Tepsi Mayalı Yumuşacık Pastane Poğaçası (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt yada ılık su
- Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta akı (sarıları üzeri için), oda sıcaklığında bekletilmiş
- 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş çok yumuşamış margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- Yaklaşık 6 su bardağı un (Kontrollü yavaş ekleyin hafif ele yapışacak kıvamda olacak )
- 1 çay kaşığı dolusu tereyağı yada margarin sürülecek
- İsteğe göre kaşar peyniri yada lor peyniri koyabilirsiniz)
- 2 yumurta sarısı
- İsteğe göre susam ve çörek otu
Tepsi Mayalı Yumuşacık Pastane Poğaçası (Favori Tarifiniz Olacak) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba ılık sütü koyup toz şekeri ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Sonra sıvı yağını, yumurta akını ve yumuşamış tereyağını koyup bi güzel karıştıralım.
- En son tuzunu ve unu kontrollü bi şekilde yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurulan hamurdan eşit bezeler alarak çay tabağı büyüklüğünde açıp içine iç harcını koyup parmak ucumuzla ağzını kapatıp ters çevirip yağlı kağıt serilmiş yada hafif yağlanmış tepsiye dizip elimizle hafif bastırıp yassı şekil verelim.
- Sonra üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika tepsi mayasında bekletelim.
- Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayalım.
- Son olarak yumurta sarısı sürüp üzerini çatalla çizikler atarak isteğe göre susam ve çörek otu serpelim.
- Poğaçaları fırına atıp 30 dakika kontrollü pişirelim.
- Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden pişme süresini kendinizde ayarlabilirsiniz.
- Pişen poğaçaları fırından çıkarıp üzerini temiz kalın bir bez örtelim ki kurumasın yumuşacık kalsın.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????????.