
Orjinal Pastane Poğaçası (Puf Puf Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ ya da margarin
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı nişasta
- 4.5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
Orjinal Pastane Poğaçası (Puf Puf Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına süt, maya, şeker alınıp güzelce karıştırılır.
- Sonra sıvı yağ, eritilmiş margarin, nişasta eklenip tekrar karıştırılır azar azar un ve tuz ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerini pak bir bez ile örtüp 1saat kadar mayalandıralım mayalanan hamuru bir kaç kere yoğurup havasını alalım.
- Bezelere ayıralım güzelce yuvarlayıp tepsiye dizelim 15-20 dakika tepside mayalandıralım.
- Yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun.