Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi

Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler


Et sote için
  • Yarım kilo kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardak sıcak su
Beğendisi için
  • 3 adet köz patlıcan
  • 1 yemek kaşık un
  • 1 yemek kaşık tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • İsteğe bağlı kaşar rendesi (ben 100 gr kadar kattım)
  • 1 çay kaşığı tuz

Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce kuşbaşı etimizi yüksek ateşte mühürleyip tuzunu da atınca düdüklüde 20 dakika pişirelim.
  2. Doğradığımız soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi yumuşattığımız etimize katıp 10dk soteleyelim.
  3. Üzerine kırmızıbiber ve kara biberi katalım.
  4. 1 bardak sıcak suyu ek edip kaynamaya bırakalım.
  5. Et sotemiz kıvam alınca ocağın altını kapatalım.
  6. Beğendisi için ben evvelce közleyip buzluğa attığım patlıcanları ezelim.
  7. Tereyağı eriyince 1 kaşık unu kavurup üzerine patlıcanları ekleyelim.
  8. Patlıcanları da biraz kavurup üzerine 1çay bardağı süt ve istediğimiz kadar kaşar rendesinide atıp karıştıralım.
  9. Son olarak tuzunu da katıp ocağı kapatabiliriz.
  10. Hazırladığımız beğendiyi tabağa alıp üzerine de et sotemizi ekleyelim. Hünkar beğendimiz hazır afiyet olsun.
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 200 gram kuşbaşı et1 adet domates1,5 yemek kaşığı salça1 adet yeşilbiber1 adet soğanSıvıyağTuzKarabiberKırmızı tozbiber2 su bardağı su Beğendisi için ; 3 adet patlıcan1,5 çay bardağı süt1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı kaşar rendesiTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 350 gram dana kuşbaşı1 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı suTuzKarabiberKırmızı toz biberKekik1 tatlı kaşığı tereyağı Beğendisi için; 1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri3 adet közlenip temizlenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Etli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuş başı et1 adet büyük soğan1 diş sarımsak1 adet domates2 adet yeşil biber1 adet kapya biber️1 yemek kaşığı tereyağBiraz sıvı yağ1 yemek kaşığı biber salçasıKarabiber,pul biber,kimyon,tuz1 su bardağı sıcak su Beğendisi için: 4 adet közlenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler Et için: 500 gram kuzu veya dana eti1 adet orta boy kuru soğan2 diş sarımsak3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yeşil biber1 kırmızı biber1 adet orta boy domates1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber1 çay kaşığı karabiber Beğendi için: 3 adet orta boy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller 4 adet patlıcan1 buçuk çay bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığıYarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniriUnTuzKarabiber Et sote için ; 500 gr kuşbaşı etYarım çay bardağı sıvı yağ2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt