
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet patlıcan
- 1 buçuk çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Un
- Tuz
- Karabiber
- 500 gr kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ,pulbiber, karabiber
Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
- Etleri tencereye koyuyoruz ,suyunu çekince sıvı yağ ,kuru soğan ve biberi salçayı ekleyip kavuralım .
- En son 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte lokum kıvamına gelene kadar pişiriyoruz .
- Daha sonra patlıcanları ocakta közleyelim.
- Soyup minik minik doğrayalım .
- Tavaya tereyağını, unu ekleyip kavuralım .
- Un kokusu çıkana kadar sütü ekleyip karıştırın .
- Patlıcanları sosa ekleyin karıştırın.
- En son kaşar peyniri ekleyip tuz ve karabiberi ekleyip ocağı kapatalım.
- Patlıcanları servis tabağına alıp üzerine etlerimizi ekleyip servis yapıyoruz afiyet olsun.