Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hunkar-begendi.jpg

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patlıcan
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Un
  • Tuz
  • Karabiber
Et sote için ;
  • 500 gr kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ,pulbiber, karabiber

Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı

  1. Etleri tencereye koyuyoruz ,suyunu çekince sıvı yağ ,kuru soğan ve biberi salçayı ekleyip kavuralım .
  2. En son 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte lokum kıvamına gelene kadar pişiriyoruz .
  3. Daha sonra patlıcanları ocakta közleyelim.
  4. Soyup minik minik doğrayalım .
  5. Tavaya tereyağını, unu ekleyip kavuralım .
  6. Un kokusu çıkana kadar sütü ekleyip karıştırın .
  7. Patlıcanları sosa ekleyin karıştırın.
  8. En son kaşar peyniri ekleyip tuz ve karabiberi ekleyip ocağı kapatalım.
  9. Patlıcanları servis tabağına alıp üzerine etlerimizi ekleyip servis yapıyoruz afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt