Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg yeşil mercimek
- 1 kase kuru yufka ufalanmış
- Göz kararı sıvı yağ
- 2 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yeteri kadar su
Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı Yapılışı
- Evvel akşamdan ayıklayıp yıkayıp suda ıslattığımız mercimeği tekrar yıkayıp tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım.
- Akşamdan ıslatırsanız hem çabuk pişer hem rengi açılır.
- Pişen mercimekte su kalmışsa süzülür.
- Yıkayıp soyduğumuz soğanları tencereye rendeleyelim dileğe nazaran yağ koyup yumuşatalım.
- Süzülen mercimeği ek edip kavuralım baharatını tuzunu da ekleyelim.
- Farklı bir tavaya biraz yağ bir kase yufka ufalayıp pembeleşene kadar kızartalım, kavrulan mercimeğe ek edelim.
- Meskeninizde yufka yoksa yapma imkânınızda yoksa kendiniz az bir hamur yoğurup ince olarak açın tavada kurutarak pişirin, tavanızın büyüklüğünde acın ince açmalısınız.
- Bizim imkanımız olduğu için büyük sini kadar acıyoruz ıslatıp dürüp tüketiyoruz.
- 25 kg undan yufkalar yapıyoruz bir günümüzü yufka için ayırıyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun fotoğrafını atarsanız deneyince sevinirim. ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.