
Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg yeşil mercimek
- 1 kase kuru yufka ufalanmış
- Göz kararı sıvı yağ
- 2 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yeteri kadar su
Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı Yapılışı
- Evvel akşamdan ayıklayıp yıkayıp suda ıslattığımız mercimeği tekrar yıkayıp tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım.
- Akşamdan ıslatırsanız hem çabuk pişer hem rengi açılır.
- Pişen mercimekte su kalmışsa süzülür.
- Yıkayıp soyduğumuz soğanları tencereye rendeleyelim dileğe nazaran yağ koyup yumuşatalım.
- Süzülen mercimeği ek edip kavuralım baharatını tuzunu da ekleyelim.
- Farklı bir tavaya biraz yağ bir kase yufka ufalayıp pembeleşene kadar kızartalım, kavrulan mercimeğe ek edelim.
- Meskeninizde yufka yoksa yapma imkânınızda yoksa kendiniz az bir hamur yoğurup ince olarak açın tavada kurutarak pişirin, tavanızın büyüklüğünde acın ince açmalısınız.
- Bizim imkanımız olduğu için büyük sini kadar acıyoruz ıslatıp dürüp tüketiyoruz.
- 25 kg undan yufkalar yapıyoruz bir günümüzü yufka için ayırıyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun fotoğrafını atarsanız deneyince sevinirim. ????????.