Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Mercimek Gevreği

Yöresel Mercimek Gevreği
0
151

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
yoresel-mercimek-gevregi-9.jpg

Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg yeşil mercimek
  • 1 kase kuru yufka ufalanmış
  • Göz kararı sıvı yağ
  • 2 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar su

Yöresel Mercimek Gevreği Tanımı Yapılışı

  1. Evvel akşamdan ayıklayıp yıkayıp suda ıslattığımız mercimeği tekrar yıkayıp tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım.
  2. Akşamdan ıslatırsanız hem çabuk pişer hem rengi açılır.
  3. Pişen mercimekte su kalmışsa süzülür.
  4. Yıkayıp soyduğumuz soğanları tencereye rendeleyelim dileğe nazaran yağ koyup yumuşatalım.
  5. Süzülen mercimeği ek edip kavuralım baharatını tuzunu da ekleyelim.
  6. Farklı bir tavaya biraz yağ bir kase yufka ufalayıp pembeleşene kadar kızartalım, kavrulan mercimeğe ek edelim.
  7. Meskeninizde yufka yoksa yapma imkânınızda yoksa kendiniz az bir hamur yoğurup ince olarak açın tavada kurutarak pişirin, tavanızın büyüklüğünde acın ince açmalısınız.
  8. Bizim imkanımız olduğu için büyük sini kadar acıyoruz ıslatıp dürüp tüketiyoruz.
  9. 25 kg undan yufkalar yapıyoruz bir günümüzü yufka için ayırıyoruz.
Yapmış olduğum mercimek gevreği Denizli yöresine aittir cetlerimiz sahurda yapıp afiyetle yerlerdi. Çayın yanında da tüketebilirsiniz. Konuklarınıza kısır yerine de ikram edebilirsiniz. Kusursuz oluyor o yufkayı kavururken mis üzere buram buram kokuyor kesinlikle denemelisiniz.

Deneyenlere afiyet olsun fotoğrafını atarsanız deneyince sevinirim. ????????.
 

Similar threads

Yeşil Mercimekli Sodalı Çıtır Börek( Mercimek Yemeğiniz Kaldığında Alternatif) Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Sosu için; 1 su bardağından biraz eksik maden suyu2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ İç materyali için; 1 su bardağı yeşil mercimek1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Mükemmel Yöresel Yemek Keledoş Tarifi İçin Malzemeler 1 kg yağlı kuşbaşı et1 su bardağı yeşil mercimek2 su bardağı den (buğday)1 su bardağı nohut1 su bardağı fasulye2 su bardağı süzme yoğurt1 su bardağı hazır yoğurt1 büyük kase pazik otu (ben buraların meşhur otu olan lüşü otunu kullandım)3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Resimli tahıl koftesi tarifi Tahıl Koftesi nasıl yapılır Tahıl Koftesi yapılışı Tahıl Koftesi icin gerekli malzemeler: Yarım kg yeşil mercimek, 1 adet soğan 4 su bardağı su 1 corba kaşığı kekik 1 cay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı tarcın, 1 cay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kolay Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek8-9 bardak kaynar su (Yoğunluğuna göre arttırabilirsiniz)1 bardak kemik suyuTuz Sosu için; 1 tatlı kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı kuru reyhan Kolay Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Sebzeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı kırmızı mercimek1 orta uzunluk soğan1 orta uzunluk patates1 orta uzunluk havuçYarım dilim balkabağı1 diş sarımsak1 litre + 1 çay bardağı su2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıNane, karabiber, kimyon ,pulbiber, tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt