Yendikçe Yenen Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- Milföy hamuru
- 2.5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Tereyağ
- Vanilya
- Meyve
- Pudra şekeri
Yendikçe Yenen Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföy hamurlarını 4 e bölüp 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Milföyler pişerken süt şeker un ve nişastayı karıştırıp muhallebiyi yapalım.
- Muhallebi piştikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ekleyelim, soğumaya bırakalım.
- Milföyler ve muhallebi soğuduktan sonra milföyleri ortadan ikiye kesip ortasına muhallebi sürüp tekrar kapatalım.
- Üzerine birazcık muhallebi sürüp istediğimiz meyveyle süsleyelim.
- Pudra şekeri serpelim ve afiyetle istediğimiz kadar yiyelim. Çok hafif bir tatlı oluyor şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyet bal şeker olsun
.