
Kremalı Çilekli Milföy Ve Elmalı Milföy Tanımı İçin Materyaller
Kremalı milföy için
- 6-7 adet milföy
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çilek
- Pudra şekeri
- 2 adet rendelenmiş elma
- 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 8 adet milföy
- Şeker
Kremalı Çilekli Milföy Ve Elmalı Milföy Tanımı Yapılışı
- Kremalı milföy için pasta kremasını hazırlayalım.
- Sütü, unu, nişastayı, toz şekeri ve yumurta sarısını bir tencereye alıp karıştıralım ve pişirelim.
- Kremamız kıvam alınca vanilyayı ve tereyağını ekleyelim.
- Tereyağı yeterlice eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Biraz sıcağı çıkınca üstünü streç sinema ile kapatalım ve soğumaya alalım.
- Milföy hamurlarını 4 eşit kesime bölelim ve evvelden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Milföyler soğuduktan sonra ikiye bölelim ve kremamızdan sıkalım üstüne (ya da üstüne sürün )kremanın üstüne çilek dilimleri koyalım.
- Üzerine pudra şekeri serpelim ve yeniden isterseniz çilekle süsleyebilirsiniz.
- Elmalı milföy yapılışı : rendelenmiş elma, şeker tarçın karıştıralım.
- Milföy ikiye bölelim üstüne elmalı karışımdan koyalım.
- Milföyleri kapatıp şekere batıralım (serpiştirme de olur lakin batırınca daha hoş oluyor ) ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.