
Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- Salamura yaprak
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Salamura yaprakları geceden tuzlu suyu gitsin diye soğuk suya basılır. Yapılacağı vakit suyu düzgünce süzülür.
- Pirinç ılık suya konulup yarım saat bekletilip soğuk su ile yıkanıp yeterlice süzülür.
- Suyu güzelce süzülmüş pirinçleri karıştırma kabına alınır.
- Soğan, sarımsak rendelenip kaba alınır.
- Sıvı yağ, salça, baharatlar, kıyılmış maydanoz hepsi kaba alınır ve düzgünce karıştırılır. Salçanız tuzlu ise tuzu denetimli ekleyin.
- Materyaller hazır olunca yaprakları istenilen boyutta sarılır hepsi hazır edilir.
- Bu ölçüler ile bir tencere yaprak sarma çıkıyor ben bu ölçüleri iri salamuradan yaklaşık 80 adet sarma elde ettim.
- Daha sonra sardığımız sarmaları tenceremize sistemli bir halde dizelim ve üzerine limon dilimleri dizilir.3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir ve isteğe nazaran tüm sarımsak koyabilirsiniz.
- Son olarak tuzunu serpin. sonra da tıpkı seviyede su konulup taşınıda üzerine koyup orta ateşte pişene kadar pişirebilirsiniz.
- Şayet sarmaları çabucak pişirmeniz gerekiyorsa tekrar tıpkı formda sarmaları tenceremize dizelim.
- Üzerine limon dilimleri dizilir.3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir üzeri yapraklar ile kapatılır ve az üzerine çıkacak formda su konur. Kapağı kapatılıp orta ateşte pişirin. Tencerenin içinde 1-2 saat dinlendirilir ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun ????