Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma

Yaprak Sarma
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yaprak-sarma.jpg

Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • Salamura yaprak
İç harcı için;
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
Baharatlar;
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Salamura yaprakları geceden tuzlu suyu gitsin diye soğuk suya basılır. Yapılacağı vakit suyu düzgünce süzülür.
  2. Pirinç ılık suya konulup yarım saat bekletilip soğuk su ile yıkanıp yeterlice süzülür.
  3. Suyu güzelce süzülmüş pirinçleri karıştırma kabına alınır.
  4. Soğan, sarımsak rendelenip kaba alınır.
  5. Sıvı yağ, salça, baharatlar, kıyılmış maydanoz hepsi kaba alınır ve düzgünce karıştırılır. Salçanız tuzlu ise tuzu denetimli ekleyin.
  6. Materyaller hazır olunca yaprakları istenilen boyutta sarılır hepsi hazır edilir.
  7. Bu ölçüler ile bir tencere yaprak sarma çıkıyor ben bu ölçüleri iri salamuradan yaklaşık 80 adet sarma elde ettim.
  8. Daha sonra sardığımız sarmaları tenceremize sistemli bir halde dizelim ve üzerine limon dilimleri dizilir.3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir ve isteğe nazaran tüm sarımsak koyabilirsiniz.
  9. Son olarak tuzunu serpin. sonra da tıpkı seviyede su konulup taşınıda üzerine koyup orta ateşte pişene kadar pişirebilirsiniz.
  10. Şayet sarmaları çabucak pişirmeniz gerekiyorsa tekrar tıpkı formda sarmaları tenceremize dizelim.
  11. Üzerine limon dilimleri dizilir.3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir üzeri yapraklar ile kapatılır ve az üzerine çıkacak formda su konur. Kapağı kapatılıp orta ateşte pişirin. Tencerenin içinde 1-2 saat dinlendirilir ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun ????
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Limonlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo salamura yaprak1 su bardağı pirinçYarım demet maydanoz1 yemek kaşığı soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı tercihen)1 tatlı kaşığı salça1 ölçü karabiber1 ölçü tuz Limonlu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 1 kg salamura yahut taze yaprak sarma3 su bardağı pirinç2 adet soğan1 demet maydanoz1 sivri biber1 limon suyu2 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı zeytinyağı2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller 1 kilo taze yaprak İçi için; 2 büyük kuru soğanYarım demet maydanoz3 su bardağı pirinç1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıKarabiberPul biberKuru naneTuz Üzeri için; 1 limonSıvıyağSıcak suTuz Yaprak Sarma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo salamura yaprak3 su bardağı pirinç2 soğan 3 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kuru naneYarım tatlı kaşığı kimyonYarım tatlı kaşığı karabiberMaydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Yalancı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo salamura yaprak3 su bardağı pirinç3 adet kuru soğan1 çay bardağı yarım sıvı yağ1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası4 su bardağı sıcak su Baharatlar: 1 tatlı kaşığı tuz2 çay kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,562Konular
982,233Mesajlar
32,853Kullanıcılar
quaxSon üye
Üst Alt