
Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg salamura yahut taze yaprak sarma
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 sivri biber
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı reyhan
- Dileğe nazaran tavuk göğsü minik dilimleyip ekleyebilirsiniz
Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Soğan, maydanoz, biber ince kıyın.
- Pirinç yıkayıp ekleyin.
- Salça, sıvı yağ, baharatlar ,tuzu düzgünce karıştırın her şey çiğ olacak.
- Sarmaları sarın tencereye dizin.
- Sarmayı tencere dizdikten sonra üzerini geçinceye kadar su ek edin az ölçüde tuz ve sıvı yağ ek ediyorum.
- Yapraklar açılmasın diye bir tabak aksi çevirerek koyun yada sarma taşları oluyor oda olursa daha hoş olur.Ağırlık olunca sarmalar pişince dağılmaz.
- 5 dk kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 ve 50 dk ortasında pişirin.
- Ben birçok sarma tanımına tavuk ekliyorum.Arzu eden ekleyip deneyebilir.