iltasyazilim
FD Üye
Üçgen Sultan Lokumları (Şahane ) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanyası için :
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 küçük Türk Kahvesi fincanı sıcak su
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*1 5 su bardağı un
Kreması için :
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*ılıkken içine eklemek için :
*1 poşet sade kremşanti
Keki ıslatmak için :
*1 kase süt
Bulamak için de;
*Hindistan cevizi
Üçgen Sultan Lokumları (Şahane ) Tarifi Yapılışı Sadrazam lokumunun kekle yapılanı Bir de bu haliyle deneyin, ben üçgen şeklinde kestim ama siz kare şeklinde kesip öyle de yapabilirsiniz, nasıl kolayınıza gelirse; )) bu süper tatlıyı kaçırmayın derim; ))
Önce kremasını yapalım Sütün içine hepsini koyup karıştıralım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim Soğumaya bırakalım ılıyan kremaya toz şantiyi koyup mikserle iyice çırpalım ve şantiyi kremaya yedirelim Krema dolapta dinlenirken, kekini yapalım
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 küçük Türk Kahvesi fincanı sıcak su
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*1 5 su bardağı un
Kreması için :
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*ılıkken içine eklemek için :
*1 poşet sade kremşanti
Keki ıslatmak için :
*1 kase süt
Bulamak için de;
*Hindistan cevizi
Üçgen Sultan Lokumları (Şahane ) Tarifi Yapılışı Sadrazam lokumunun kekle yapılanı Bir de bu haliyle deneyin, ben üçgen şeklinde kestim ama siz kare şeklinde kesip öyle de yapabilirsiniz, nasıl kolayınıza gelirse; )) bu süper tatlıyı kaçırmayın derim; ))
Önce kremasını yapalım Sütün içine hepsini koyup karıştıralım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim Soğumaya bırakalım ılıyan kremaya toz şantiyi koyup mikserle iyice çırpalım ve şantiyi kremaya yedirelim Krema dolapta dinlenirken, kekini yapalım