iltasyazilim
FD Üye
Üçgen Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için,
*Aldığı kadar un
*1 su bardağı su
*Tuz
*1 yumurta
İç harcı için;
*200 gr kıyma
*1 soğan
*Tuz
Sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için;
*2 diş sarımsak
*1 su bardağı yoğurt
*Tuz
Üçgen Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Hamurumuzu yoğuralım Dinlenmeye bırakıp iç harcımızı hazırlayalım
*Hamurumuzu 45 beze halinde ayıralım
*Bezeler ne kadar küçük olursa o kadar kolay açılır uzun sürer ama yorulmazsınız
**Açarken çok fazla unlamamaya dikkat edelim
*Hamurunuzu açtıktan sonra iki parmak kalınlığında kare şekilde kesip, iç harcını hazırlayıp, koyup, üçgen biçimde katlayalım
*4 litre kaynar suyun içerisine mantılarımızı atalım 1520 dakika pişirelim
*Piştikten sonra altını kapatıp 1 bardak su ekleyelim Suyu ekledikten sonra mantolar dibe çökecektir
*O zaman süzüp alalım Oda sıcaklığındaki yoğurdu sarımsak ve tuzla karıştıralım ve ılıyan mantımızın üzerine dökelim
*Tereyağlı sosu üzerine gezdirip servis edelim Afiyet olsun ?
*Aldığı kadar un
*1 su bardağı su
*Tuz
*1 yumurta
İç harcı için;
*200 gr kıyma
*1 soğan
*Tuz
Sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için;
*2 diş sarımsak
*1 su bardağı yoğurt
*Tuz
Üçgen Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Hamurumuzu yoğuralım Dinlenmeye bırakıp iç harcımızı hazırlayalım
*Hamurumuzu 45 beze halinde ayıralım
*Bezeler ne kadar küçük olursa o kadar kolay açılır uzun sürer ama yorulmazsınız
**Açarken çok fazla unlamamaya dikkat edelim
*Hamurunuzu açtıktan sonra iki parmak kalınlığında kare şekilde kesip, iç harcını hazırlayıp, koyup, üçgen biçimde katlayalım
*4 litre kaynar suyun içerisine mantılarımızı atalım 1520 dakika pişirelim
*Piştikten sonra altını kapatıp 1 bardak su ekleyelim Suyu ekledikten sonra mantolar dibe çökecektir
*O zaman süzüp alalım Oda sıcaklığındaki yoğurdu sarımsak ve tuzla karıştıralım ve ılıyan mantımızın üzerine dökelim
*Tereyağlı sosu üzerine gezdirip servis edelim Afiyet olsun ?