Taze Yapraktan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg taze asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 4 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı isot biberi
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 limonun suyu
Taze Yapraktan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yaprak sarması yaparken ben çiğden yapıyorum.
- Yaprakları yıkayın suda bir tık haşlayın süzün soğusun.
- İçi içini soğanları minik minik doğrayın.
- Maydanozu ince ince doğrayın .
- Pirinçi yıkayın, öteki materyalleri de ekleyip karıştırın.
- Yaprakları açın iç gereçten koyup sarın.
- Tencerenin tabanına yaprak ve saplarından koyun sarmaları dizin.
- Üzerine bir kapak yahut tabak koyun.
- Sosu için; salça ,zeytinyağı ,tuz ,su kaynatın, sarmaların üzerine dökün.
- Limon suyunu da dökün .
- Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun kaynayınca altını kısın.
- Yaklaşık 1 saatte pişiyor siz bakarsınız pişmezse biraz daha pişirin. Afiyet olsun şimdiden deneyecek olan herkese ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.