Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • Yarım tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yaprağı taze olarak kullandığım için öncelikle yaprakları kaynar suda rengi dönene kadar haşlayalım. İç harcını hazırlayalım zeytinyağda soğanları kavuralım.
  2. Akabinde salçayı ekleyelim pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştıralım akabinde maydanozu koydum ve 1 su bardağı su ek ettim.
  3. Tencerenin tabanına 2-3 tane yaprak serelim, yapraklarımızı saralım ve tencereye dizelim. Sarma işlemi bittikten sonra tencereye yaprakların üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  4. Üzerine limon dilip birazda zeytinyağı ek ederek kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt