Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-taze-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg taze asma yaprağı
  • 5 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1/4 (çeyrek) bağ maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye 1 su bardağı zeytinyağı alınır ve soğanlar küp küp doğranarak zeytinyağı ile sotelenir.
  2. Salça eklenerek kavrulur. Pirinçler ek edilerek kavrulur.
  3. Baharatlar eklenir ve 1 su bardağı su ek edilerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirilir maydanozlar ek edilir.
  4. Kapağı kapatılarak demlenmeye ve soğumaya bırakılır.
  5. Büyük bir tencerede 2-3 litre kadar su kaynatılır içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu atılır.
  6. Yapraklar tuzlu suda 10 dk kadar posta posta haşlanır.
  7. Haşlanan yapraklar süzülerek bir kaba alınır ve iç harç ile doldurularak ince bir halde sarılır.
  8. Yayvan geniş bir tencerenin altına bir kat yaprak serilir ve bu standın üstüne sarılan yapraklar sıra sıra dizilir,.
  9. Tencere dolunca üzerine yapraklar serilir bir kaç dilim limon kesilerek yaprakların üzerine yerleştirilir, 2 su bardağı su eklenir ve kapağı kapatılarak kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  10. Pişirildikten sonra en az 2-3 saat dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun ????????️.
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt