
Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg taze asma yaprağı
- 5 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1/4 (çeyrek) bağ maydonoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye 1 su bardağı zeytinyağı alınır ve soğanlar küp küp doğranarak zeytinyağı ile sotelenir.
- Salça eklenerek kavrulur. Pirinçler ek edilerek kavrulur.
- Baharatlar eklenir ve 1 su bardağı su ek edilerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirilir maydanozlar ek edilir.
- Kapağı kapatılarak demlenmeye ve soğumaya bırakılır.
- Büyük bir tencerede 2-3 litre kadar su kaynatılır içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu atılır.
- Yapraklar tuzlu suda 10 dk kadar posta posta haşlanır.
- Haşlanan yapraklar süzülerek bir kaba alınır ve iç harç ile doldurularak ince bir halde sarılır.
- Yayvan geniş bir tencerenin altına bir kat yaprak serilir ve bu standın üstüne sarılan yapraklar sıra sıra dizilir,.
- Tencere dolunca üzerine yapraklar serilir bir kaç dilim limon kesilerek yaprakların üzerine yerleştirilir, 2 su bardağı su eklenir ve kapağı kapatılarak kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
- Pişirildikten sonra en az 2-3 saat dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun ????????️.