Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze İncir Pestili

Taze İncir Pestili

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
taze-incir-pestili.jpg

Taze İncir Pestili Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg taze incir
  • Yarım su bardağı su
  • İncirler çok talı değilse 2-3 kaşık şeker
  • Üzerine istenirse ceviz

Taze İncir Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İncirler yıkanır.
  2. Sap kısımları kesilir.
  3. İncirler doğranıp tencereye alınır.
  4. Üzerine su ek edilerek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.
  5. Gerekirse 2-3 kaşık şeker ilave edilir.
  6. Sonrasında blenderden geçirilir.
  7. Yağlı kağıdın üzerine dökülerek kurutulur.
  8. Üzeri kuruyup yağlı kağıttan ayrılıyorsa olmuş demektir.
  9. İstenirse üzerine ince kıyılmış ceviz serpilir.
  10. Mutfak makasıyla keserek biçim verilir.
  11. Kahve yanında yahut istediğimiz vakit keyifle yiyeceğimiz sağlıklı atıştırmalığımız hazır.
  12. Buzdolabı poşetinde yahut saklama kabında buzdolabında koruma ediyoruz. Afiyet olsun ????.
Taze İncir Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İncir Pestili Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo taze incirCeviz İncir Pestili Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Taze incirleri doğrayalım bir tencere alalım blandırdan geçirelim püre haline gelsin ocağın altını açalım, bir taşım kaynatalım. Karışımı daha sonra yağlı kağıt serilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Ev Yapımı İncir Pestili Tarifi İçin Malzemeler 2 kilogram incir1 su bardağı su2 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı susam ( isteyen ilave etsin)1 su bardağı toz şeker ilave edilebilir (Ben ilave etmedim incirler çok tatlıydı) Ev Yapımı İncir Pestili Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
İncir (Yemiş) Pestili Tanımı İçin Materyaller 3 kg yaş incir (Yemiş)Yağlı kağıt İncir (Yemiş) Pestili Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yemişleri yıkadıktan sonra baş ve alt kısımları kesilir ve 3- 4 kesime bölünerek tencereye alınır. Tencereye alınan yemişler süratli ateşte 15 dakika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Erik Pestili Tanımı İçin Materyaller 2 kilo kırmızı erik1 su bardağı şeker2 su bardağı su Üzeri için; Susam yahut ceviz Erik Pestili Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Eriklerimizin çekirdeklerini çıkarıp tencereye koyalım suyunu ek edelim ve kaynamaya bırakalım. Şekerini ilave edelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Pekmez Pestili Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pekmez6 su bardağı su ( Bardak ölçüleri 200ml)1 su bardağı unSusam (İsteğe bağlı ne kadar isterseniz cevizde eklenebilir) Üzerine Dökmek İçin Yağlı kağıt Pekmez Pestili Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Materyallerimizi tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt