Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İncir (Yemiş) Pestili

İncir (Yemiş) Pestili
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
inciryemis-pestili.jpg

İncir (Yemiş) Pestili Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kg yaş incir (Yemiş)
  • Yağlı kağıt

İncir (Yemiş) Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yemişleri yıkadıktan sonra baş ve alt kısımları kesilir ve 3- 4 kesime bölünerek tencereye alınır.
  2. Tencereye alınan yemişler süratli ateşte 15 dakika rengi kahverengine dönünceye kadar daima karıştırılarak pişirilir.
  3. Daha sonra blenderden geçirilir ve 15 dakika daha orta ateşte pişirilir.
  4. Suyu çeken yemişler artık kurutulmaya hazır.
  5. Pişen yemişler yağlı kağıda ince bir formda sürülüp 3- 4 gün kurutmaya bırakılır.
  6. Kuruyan pestiller ince şeritler halinde kesilerek muska hali verilir ve buzdolabında saklanır. Tüm kış boyunca kullanılır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt