elektronikci
FD Üye
Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna (tagliatelle,penne)
- 250 gram mantar
- 400 gram tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 200 ml sıvı krema
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- 2 diş sarımsak
Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağı alalım,üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ek edelim ve soğanın rengi değişene kadar kavuralım.
- Sarımsakları ince doğrayıp ek edelim 1-2 çevirdikten sonra küp küp küçük doğranmış tavuk eti ek edelim.
- Bu ortada makarnamızı haşlayalım.
- Tavuklar bu biçimde yaklaşık 10 dakika kadar pişsin daima karıştıralım.
- Sonradan üzerine küçük doğranmış mantarları ve tuzu ek edelim.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Mantarlar ve tavuklar piştikten sonra kremayı,karabiber,kekik ilave edelim.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ek ettikten sonra altını kapatalım ve makarna ile bütün materyalleri karıştıralım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.