
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 350 gram tavuk göğüs eti
- Yarım paket penne makarna
- Yarım paket mantar
- 1 paket krema
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Köri
- Karabiber
- Kimyon
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukları julyen doğrayıp marine edip 2-3 saat bekletiyoruz.
- Mantarları doğruyoruz.
- Makarnayı haşlıyoruz.
- Öbür taraftanda tavaya marine ettigimiz tavuğu alıp kendi suyuyla pişiriyoruz.
- Tavuklar suyunu çekip yumuşayınca doğradığımız mantarları ve tereyağını ek ediyoruz.
- Mantarlar yumuşayınca kremayı ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Makarnayı süzüp sosla birleştiriyoruz.
- Mantar ve tavuk ölçüsünü isterseniz artırabilirsiniz.
- Biraz daha soslu isterseniz 1 çay bardağı süt ek edebilirsiniz sosuna.