
Tavuk Köfte (Yumurtasız) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 kuru soğan
- Un (yarım çay bardağı)
- Tuz
- Karabiber isteğe nazaran
- Sıvıyağ (kızartmak için)
- Sarımsak tozu
- Pulbiber (isteğe göre)
Tavuk Köfte (Yumurtasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk eti rondodan geçirilir.
- Soğan olabildiğince ufak doğranarak tavuk etine eklenir.
- Göz kararı tuz, sarımsak tozu, kara biber ve un denetimli eklenerek uygunca yoğurulur.
- Eklenen un az geldi ise biraz daha eklenebilir denetimli bir formda.
- Elimizi unlayarak yahut yağlayarak form verip kızgın yağda önlü artlı kızartılır.
- Ocağın ıssısı orta ateşin bir üstü olmalı.