
Yumurtasız Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte Materyalleri;
- 250 gram kıyma
- 1.5 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 2-3 yemek kaşığı un ( dışı için)
- 2 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Yumurtasız Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymayı, bulguru, rendelenmiş sarımsağı, kabartma tozunu, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, tuz ve baharatları bir kapta güzelce yoğuralım. Güzelce sakızlaşsın.
- Daha sonra tek tek şekillendirip içine un koyduğumuz tabağa dizelim. Bütün köfteleri tabağın içinde güzelce una bulayalım. Daha sonra streçleyip buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
- Yağ koyduğumuz tencereye yemeklik doğradığımız soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyelim ve 2-3 dakika kavuralım. Patatesleri 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ek edelim. Su kaynayınca köfteleri de ekleyelim.
- Tuz ve karabiber ekleyip yemeğin altını kısalım, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Su ek etmemiz gerekirse kaynar su tekrar ekleyebiliriz.
- Patates ve köfteler pişince yemeğimiz servise hazırdır.
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
.