Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (isteğe bağlı)
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tuz ek edip haşlanmasını bekliyoruz.
- Ayrı bir tencerede tereyağ eritip soğan ve sarımsağı soteleyip bulguru kavuruyoruz.
- Nohutu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ve zerdeçallı ek edip kavurduktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine haşlanan tavukları diziyoruz. Tavukların üzerine hazırladığımız sosu sürüyoruz.
- Haşladığımız tavukların suyunu süzgeçten geçirip süzüyoruz.
- Tepsiye pilavımızın üzerini geçecek kadar döküyoruz.
- Fırın kağıdını ıslatıp tepsinin üzerine koyuyoruz.
- 190 derece fırında üzeri kızarıncaya ve pilavımız suyunu çekene kadar denetimli halde pişiriyoruz.