Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama
0
79

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı tavuk suyu
Tavuğun üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  2. 1 tatlı kaşığı tuz ek edip haşlanmasını bekliyoruz.
  3. Ayrı bir tencerede tereyağ eritip soğan ve sarımsağı soteleyip bulguru kavuruyoruz.
  4. Nohutu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
  5. Tuzunu ve karabiberini ve zerdeçallı ek edip kavurduktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine haşlanan tavukları diziyoruz. Tavukların üzerine hazırladığımız sosu sürüyoruz.
  7. Haşladığımız tavukların suyunu süzgeçten geçirip süzüyoruz.
  8. Tepsiye pilavımızın üzerini geçecek kadar döküyoruz.
  9. Fırın kağıdını ıslatıp tepsinin üzerine koyuyoruz.
  10. 190 derece fırında üzeri kızarıncaya ve pilavımız suyunu çekene kadar denetimli halde pişiriyoruz.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 6 adet tavuk baget1 buçuk su bardağı bulgur1 su bardağı haşlanmış nohutSıvıyağ ve tereyağıTuzKarabiber Fırında Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuk bagetleri bir tencereye alıp üzerini hafif geçecek formda su koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Muhteşem Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget1 buçuk litre su1 adet defne yaprağı Pilav için; 2,5 su bardağı bulgur1 çorba kaşığı salça1 adet kapya biber1-2 adet yeşil biber1 adet orta boy soğan1 çorba kaşığı tereyağ1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Bulgurlu Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 3 adet büyük tavuk but4 yemek kaşığı zeytin yağ1 adet orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığından az tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı kekik1 tatlı kaşığı zerzevat tozu5-6 su bardağı sıcak su1,5 su bardağı pilavlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Tavuk Butlu Kapama Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur1 tane orta uzunluk kuru soğanTuz karabiber nane1 paket tavuk baget2 biber7-8 çeri domatesi1 yemek kaşığı domates salçası Tavuk bagetlerin fırında hoş kızarması için 1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı bulgur2 adet soğan1 adet kapya biber1 adet yeşil biber2 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı domates salçasıTuz4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı8 adet tavuk baget1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt