Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulgurlu Tavuk Kapama

Bulgurlu Tavuk Kapama
0
107

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Bulgurlu Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük tavuk but
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur (200 ml bardak ölçüsü)
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet büyük domates ( kabukları soyulmuş

Bulgurlu Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuk butları istediğiniz büyüklükte parçalayıp yıkayıp bir kenara alın.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
  3. Üzerine tavuk butları yerleştirin kapağını kapatıp orta ateşte üç beş dakika kavrulmaya bırakın.
  4. Ardından salçayı ek edip karıştırın baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Sıcak suyu ekleyip tavuklar pişinceye kadar yaklaşık yarım saat kadar pişmeye bırakın.
  6. Orta uzunluk bir borcam tepsiye bulguru yayın, üzerine küçük doğranmış biberleri serpiştirin.
  7. Küp doğranmış domatesleri serpiştirip ,üzerine pişmiş olan tavukları yerleştirin.
  8. Üzerine tencerede kalan suyu yaklaşık 3 su bardağı kadar suyu tavukların üzerine gezdirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar bulgur pişene kadar pişirin.Biraz dinlendirip demlendikten sonra istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Bulgurlu Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget7 su bardağı su1 adet defne yaprağıTuz2 su bardağı bulgur1 adet kuru soğan1 adet kapya biber1 yemek kaşığı salçaZeytinyağKarabiber, kimyon, kekikTuz4,5-5 su bardağı tavuksuyu1 adet domates2 adet yeşilbiber Tavukların üzerine sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Muhteşem Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget1 buçuk litre su1 adet defne yaprağı Pilav için; 2,5 su bardağı bulgur1 çorba kaşığı salça1 adet kapya biber1-2 adet yeşil biber1 adet orta boy soğan1 çorba kaşığı tereyağ1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler 8-10 adet but1 yemek kaşığı domates salçası3 su bardağı bulgur2 adet soğan2 adet biber1 büyük domates1 tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı domates salçasıTuzSıvı yağYeteri ölçüde sıcak su Üzerine sürmek için Çok az su ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç6-7 adet tavuk baget(incik)2 adet orta uzunluk soğan2 diş sarmısak4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı2,5 su bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı zerdeçal ,tuz ve isteğe bağlı baharat çeşitleri Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Tavuk Kapama Bulgur Pilavı İle Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı pilavlık bulgur1 adet soğan3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağ3-4 adet yeşil biber2 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı domates  salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuz,karabiber,pul biber8-10 adet baget Tavuğu haşlamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt