Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama
0
107

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 6-7 adet tavuk baget(incik)
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal ,tuz ve isteğe bağlı baharat çeşitleri

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuklarımızı derin bir tencereye alalım biraz tuz ekleyip 3-4 su bardağı sıcak suyu da döküp haşlayalım.
  2. Pirinçlerimizi yıkayıp süzelim.
  3. Daha sonra bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup eritelim.
  4. İnce ince doğranmış soğanımızı ve sarımsağı da ekleyip, 2-3 dakika kavuralım.
  5. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine pirinci ekleyelim.
  6. Bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
  7. Arzuya nazaran tuz, karabiber ve kimyon ekleyebilirsiniz.
  8. Kavurduktan sonra haşladığımız tavuk suyundan 1 su bardağını pirincimize dökelim.
  9. 2-3 dakika ağzını kapatıp bekletelim.
  10. Daha sonra pirincimizi yuvarlak borcama dökelim ve eşit bir formda yayalım.
  11. Pirincin üzerine haşlanan tavuk bagetleri (incikleri) görüntüdeki üzere sırayla dizelim.
  12. Ardından pirincin üzerine 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyunu dökelim.
  13. Hazırladığınız tavuk kapamayı evvelden ısıtılmış 200 derece pirinçler suyu çekene yumuşayana kadar pişirelim. Yaklaşık 20-25 dakika kâfi olacaktır.
  14. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun ????.
Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Göçmen Tarzı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 6 adet tavuk baget1,5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet kapya biber2 adet domates1 yemek kaşığı salça3 dis sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızıbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler 1 kilo tavuk baget1 orta uzunluk soğan2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı3 su bardağı pilavlık pirinç1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı kadar tuz Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Tavuk Kapama (Damaklar Şenlenecek) Tarifi İçin Malzemeler 7 adet tavuk baget(kişi sayınıza göre artırabilirsiniz)1 adet orta boy soğan1,5 su bardağı pirinç2,5 su bardağı tavuk suyu2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağYarım çay kaşığı karabiberTuz Tavuğa sürmek için; 1 çay kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı bulgur2 adet soğan1 adet kapya biber1 adet yeşil biber2 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı domates salçasıTuz4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı8 adet tavuk baget1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tavuk Butlu Kapama Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur1 tane orta uzunluk kuru soğanTuz karabiber nane1 paket tavuk baget2 biber7-8 çeri domatesi1 yemek kaşığı domates salçası Tavuk bagetlerin fırında hoş kızarması için 1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt