Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama
0
38

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tavuk-kapama.jpg

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 adet tavuk baget
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 7 su bardağı tavuk suyu

Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavukları içerisine bir yemek kaşığı salça ve yedi su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim. Bulgur kısmı için tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Ardından biberleri ilave edip bir iki dakika daha kavuralım. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra bulgurumuzu ekleyelim.
  3. Güzelce kavurup ocaktan alalım. Borcama bulgurumuzu döküp üzerine haşladığımız tavuk bagetleri dizelim. Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  4. Tavukların üzerine bir tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp sürelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️
Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuk Kapama (Lokum) Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı bulgur2 adet kuru soğan1 kapya biber1 adet yeşil biber2 adet domatesYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biberTuz3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı10 adet tavuk budu1 tatlı kaşığı domates salçası7 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Tavuk Kapama (Bulgur Pilavı İle) Tanımı İçin Malzemeler Bulgur pilavı için; 2,5 su bardağı bulgur1 adet kuru soğan1 kapya biber2 adet yeşil biber1 adet domatesKarabiberPul biberKimyonTuz3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı Tavuk butları için; 9 adet tavuk budu1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç6-7 adet tavuk baget(incik)2 adet orta uzunluk soğan2 diş sarmısak4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı2,5 su bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı zerdeçal ,tuz ve isteğe bağlı baharat çeşitleri Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Muhteşem Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget1 buçuk litre su1 adet defne yaprağı Pilav için; 2,5 su bardağı bulgur1 çorba kaşığı salça1 adet kapya biber1-2 adet yeşil biber1 adet orta boy soğan1 çorba kaşığı tereyağ1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Fırında Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 6 adet tavuk baget1 buçuk su bardağı bulgur1 su bardağı haşlanmış nohutSıvıyağ ve tereyağıTuzKarabiber Fırında Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuk bagetleri bir tencereye alıp üzerini hafif geçecek formda su koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt