
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz
- 1-2 diş sarımsak
Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle orta uzunluk tencereye sıvı yağını, naneyi ve salçayı kavuruyoruz.
- Ilık su ile tarhanayı ekleyip ıslatıyoruz orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip çorbamızı 10-15 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Kapatmaya yakın rendelenmiş sarımsağı ekliyoruz.
- Mis kokusu ve nefis tadıyla şahane mi şahane çorbamız hazır, kaselere servis edilerek dilek edilirse üzerine pul biber eklenir ve afiyetle tüketilir.