
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tarhana
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- 5 su bardağı su (Varsa birazını tavuk suyu kullanabilirsiniz yahut bulyon sevenler yarım bulyonda atabilir)
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize yağı ve şehriyeyi alıp kızarmayacak formda 2 3 dk kavuruyoruz. Üzerine salça ve nanemizi koyup kavurmaya devam edelim.
- En son tarhanamızıda ekleyelim ve bir iki dakikada onu kavurup suyunu yavaş yavaş ekleyelim. Çorbamız topaklanmasın diye daima karıştıralım.
- Çorbamız kaynayana kadar ortada karıştıralım. Kaynadıktan sonra çok ocakta tutmaya gerek yok kaynayınca altını kapatalım.
- Çorbamız servise hazır. Kıtır ekmek kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı