elektronikci
FD Üye

Tane Tane Nefis Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk but
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (Nohut yoğunluğunu zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- Tereyağ ve sıvı yağ
Tane Tane Nefis Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle düdüklüye tavukları ve nohutları alıp 3 su bardağı suda güzelce haşlıyoruz.
- Pirinçlerimizin nişastası gidip şeffaf su akana kadar önce sıcak sonra soğuk suda yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. (çünkü pirinçler sıcak suda daha iyi nişastasını bırakır. )
- Pişen tavukları istediğimiz büyüklükte didikliyoruz.
- Nohut ve didiklediğimiz tavukları bir kaba alıyoruz.
- Pilav tenceremize sıvı yağ ve tereyağını da ekleyip eritiyoruz.
- Yağımız hafif kızınca pirinçlerimizi kavuruyoruz.
- Ardından nohut ve didilmiş tavukları ekleyip 2-3 tur daha kavuruyoruz ve tuzumuzu ekleyip 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı tavuk suyu olacak şekilde suyumuzu da ekliyoruz.
- Ocağımızı önce harlı ateşte açıyoruz suyumuz kaynayınca altını kısıp suyu çekmesini bekliyoruz.
- Pilavımız suyunu çekince 1-2 tur karıştırıp üstüne ince bir havlu kağıt kapatıp dinlendiriyoruz. Nefis pilavımız hazır, yanına yoğurt ve acı biberle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.