Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı)

Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı)
0
92

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
tavuklu-nohutlu-pilav-mevlut-pilavi.jpg

Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Yarım küp şeker
  • 3 subardağı tavuk suyu

Tavuklu Nohutlu Pilav (Mevlüt Pilavı) Tanımı Yapılışı

  1. Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dk kadar bekletiyoruz.
  2. Yayvan olan pilav tenceremize yağımızı alıp ısındıktan sonra suyu güzelce süzülen pirincimizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
  3. 3 su bardağı tavuk suyumuzu ekliyoruz şeker ve tuzunu da ayarlıyoruz.
  4. Tavuk etlerimizi ve nohutlarımızı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  5. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana suyunu çekene kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Kaşıkla pilava dokunduğumuzda suyun az kalmış tencerenin tabanının gözükmesi gerekir.
  7. Akabinde bir kağıt havlu ile kapatıp üzerine bir bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz. Tane tane miss üzere pilavımız servise hazır. ????????.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt