Tahin Ve Pekmez Karışımlı Mis Üzere Çöreğim Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 – 6 su bardağı un (Daha fazlada olabilir )
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
- 250 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu (Susamla birlikte hamurun içine)
- 1 paket yaş maya (42 gram lık )
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Tahin Ve Pekmez Karışımlı Mis Üzere Çöreğim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir su bardağı ılık süt ve ılık suya yaş mayanın tamamını atın ve beş dakika bekletin kabarsın. Bu ortada margarini eritin, ılık olsun ve öbür tüm hamur materyallerini karıştırın.
- Mayalı karışımıda katın ve karıştırın yavaş yavaş denetimli bir biçimde unu dökün ve yumuşak bir hamur elde edin, streçle yada kapakla kapatıp, 30 dakika kadar mayalansın sonra eşit küçük bezelere ayırın.
- Üzerine nemli bez örtün ve tek tek fotoğrafta gördüğünüz üzere açıp tahin pekmez karışımını sürün yada sade tahin sürüp, biraz şeker serpiştirin.
- Rulo formunda sarın ve uzunlamasına fotoğraftaki üzere kesip sarın ve dolayın tepside 15 dakika kadar bekletin biraz kabarsın. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
- 180 derece ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin ve ister sıcak yiyin ister difrize atın, istediğiniz vakit difrizden çıkarıp, ısıtın yeyin şimdiden afiyet olsun ????????