teknolojiuzmani
FD Üye
Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1 adet yumurta
- Susam
Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için öncelikle su, süt, şeker be mayayı karıştırıp 5 dk ağzı kapalı bekletiyoruz.
- Mayamız aktive olduktan sonra yoğurma kabına unu, yağı ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz.
- 1 saat kadar karanlık ve sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sonra mayalanan hamurumuzdan 6 beze elde ediyoruz.
- Bezeleri elimizi yağlayarak tek tek açıp tahinli sostan fırçayla sürüyoruz.
- Sonrasında evvel rulo yapıp sonra kıvırarak spiral biçimini veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susamı ekledikten sonra 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.