
Mis Kokan Kurabiyelerim Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı nişasta
- 1 tane vanilya
- 4 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 2 kaşık kakao
Mis Kokan Kurabiyelerim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar. Elimde çok hoş bi tanım var arkadaşlar mis üzere kokan kurabiyelerim.
- Tereyağı pudra şekeri sıvı yağı yumurta akını vanilyayı ve nişastayı bir kaba alalım karıştıralım.
- Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyelim yoğuralım yeterlice kendini toparladıktan sonra içinden bir avuç dolusu hamuru alıp içine kakao ekmeyi onu da farklı yoğuralım.
- Beyaz hamurumuzu bir ceviz büyüklüğünde modüllere ayırıp üstüne kakaolu hamurdan küçük kesimler koparıp üstüne yapıştıralım.
- Damla çikolatalı kakao parçacıklı kurabiyelerimizi tepsiye teremyağ sürüp düzelim.
- 180 derece sıcaklıkta fırına sürelim ve 20- 25 dk sonra fırından alalım. Afiyet olsun.