Sosyetik Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı şeker ( tatlı isteğine nazaran ölçüsü değişebilir)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Üzüm, çekilmiş fındık-badem, kuru incir, kuru kayısı, gün kurusu, 1 adet portakal kabuğu (aşurede ne seviyorsanız ekleyebilirsiniz isteğinize kalmış )
Sosyetik Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 1 litre süt tencereye koyuyoruz. Nişastayı, unu, şekeri ekliyoruz muhallebi olunca altını kısıp vanilya ve tereyağını ekliyoruz.
- Tereyağı eriyince altını kapatıyoruz içine aşurelik gereçleri ekliyoruz. Sıcaklığı ile aslında yumuşatıyor kaynatmıyoruz.
- Sonra istediğiniz kaplara paylaştırın lakin aykırı çevrileceği için kapları soğuk suyla ıslatıyoruz ki çıkarması kolay olsun.
- İsteğe nazaran tarçın ekleyebilirsiniz. Çocuklar içinde çok besleyici oluyor, şimdiden afiyet olsun yapanlara çok hafif ve lezzetli bi tatlı oluyor ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.