Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure (Tam Kıvamında)

Aşure (Tam Kıvamında)
0
60

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
asure-tam-kivaminda.jpg

Aşure (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 kase incir
  • 1 kase kayısı kurusu
  • 1 kase kuş üzümü
  • 1 kase sarı üzüm
  • 1-2 portakal kabuğu
  • 2-3 tane karanfil(isteğe bağlı)
Üzeri için
  • Fındık
  • Fıstık
  • Ceviz
  • Kişniş

Aşure (Tam Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak incir ve kayısıyı küp küp doğruyoruz. Kuş üzümü, kayısı ve inciri sıcak suyun içine koyup kenarda bekletiyoruz. Hem şişmeleri hem de kara suları çıksın diye. Portakalın kabuğunu soyuyoruz beyaz kısmından ayırıyoruz. Küp formunda doğrayıp, cezve de suyla kaynatıyoruz. Kaynayınca suyunu süzüp yeni su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Bu süreci 5-6 defa yapmak gerekiyor ki kabuğun acısı büsbütün gitsin.
  2. Buğday, nohut ve fasulyeyi geceden ıslatıyoruz.
  3. Sabah hepsini farklı ayrı düdüklü tencerede haşlıyoruz. Sularını atmıyoruz ayırıyoruz kullanacağız. Nohutun kabuklarını soyuyoruz.
  4. Büyük bir tencerede 2 litre suyu kaynatıyoruz. Kaynayınca içine pirinçi ekleyip biraz kaynatıyoruz. Sonrasında buğdayı ekleyip onu da biraz kaynatıyoruz. (buğday elimize alınca ezilene kadar kaynatıyoruz) sonra nohut ve fasulye ekliyoruz. Bu formda de bir müddet kaynatıyoruz.
  5. Kayısı ve incirin suyunu süzüyoruz.
  6. Sonrasında kayısı, incir, üzüm ve portakal kabuğunu ekliyoruz. Tüm materyaller yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. (elimizle soğutup bakabiliriz).
  7. Son olarak şekeri ekliyoruz kaynayıp üstünde kaymaklanınca altını kapatıyoruz.
  8. Not: pişirme sırasında muhtaçlık epeyce sıcak su ekliyoruz (7-8 litre den fazla ekledim muhtaçlık oldukça).
  9. Üstünü süsleyerek servis ediyoruz.
  10. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt