Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi)

Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
simit-disi-citir-citir-orjinal-sokak-simidi.jpg

Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 ,5 su bardağı ılık su ( 500 ml )
  • 1 yemek kaşığına yakin toz maya
  • Yahut yarım yaş maya (20 gram )
  • 1 yemek kaşığı şeker (30 gram )
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ( 25 gram )
  • 2 tatlı kaşığı tuz (20 gram )
  • 1 kg un
Karamel şerbeti için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı su
Üstü için
  • Susam

Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak derin bir tencereye şekeri koyunuz ve karamel yapar üzere şekeri eritiniz benimki koyu karamel rengi. Fakat rengi kara olsun diyorsanız ayarını şeker köpürmeye başlayınca kadar yakınız sonra suyunu dikkatli bir halde ekleyiniz dikkat edin sıçrayabilir.
  2. Sertleşen şeker yavaş yavaş eriyecektir eritildikten sonra ağzını kapatıp kenara koyun.
  3. Sonra hamurunun üretimi için birinci olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü ,şekeri ve tereyağını ekleyip güzelce karıştınız.
  4. En son tuzunu ve unu ekleyip sert bir hamur yoğurunuz üstünü streçle kapatıp 10 dakika bekletiniz.
  5. Sonra hamuru 14 bezeye bölünüz tekrar üstünü streçle kapatıp 15 dakika daha bekleyiniz.
  6. Daha sonra bezeleri silindir formunda uzatabildiniz kadar uzatınız ikiye katlayıp birbirine dolayınız iki ucunu birleştirip evvel şekerli suya sonra susama batırıp bir 15 dakika daha bekletiniz sonra tepsiye güzelce diziniz
  7. 100 derecelik fansız fırında 10 dakika tepsi mayası yapınız.
  8. Sonra fırının derecesini 200 e çıkarıp fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.Not : pekmezle yapmak isteyenler için ölçü.Yarım su bardağı pekmez.Yarım su bardağı su.Pişirme mühleti fırından fırına değişir.

Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Çıtır Çıtır Ev Yapımı Simit (Sokak Simidi Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 paket instant maya3 yemek kaşığı şeker1.5 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 4.5 _5 bardak un (Hepsini birden eklemeyin kontrollü ekleyin) Üzeri için; 4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı İçin Materyaller 8 su bardağı ve +1 yemek kaşığı un2 çay bardağı ılık süt3 çay bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 paket instant maya1,5 tatlı kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz Bulamak için; 2 yemek kaşığı pekmezYarım çay bardağı ılık suVe çokça susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Simit Dışı Çıtır İçi Yumuşak Ev Simidi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket instant maya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un Üzeri için Kavrulmuş 1 su bardağı susam1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Sokak Simidi, Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler Bu tarifden 17 adet simit çıktı Hamuru için: 1 kg un ( protein oranı nekadar yüksek olurda okadar iyi sonuç alırsınız )1 paket kuru maya ( veya 1/2 (yarım) paket yaş maya )550 ml – 600 ml ılık su ( 2,5 – 3 su bardağı, unun kalitesine bağlı )1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çıtır Sokak Simidi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 yumurta bir çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt suyu1 paket instant maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Bulanması için Pekmez ılık su bolca susam Çıtır Sokak Simidi Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt