
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 8 su bardağı ve +1 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı ılık süt
- 3 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı ılık su
- Ve çokça susam
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı Yapılışı
- Un, tuz, toz şeker ve instant mayayı yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Ortasını havuz formunda açarak su, ılık süt ve sıvı yağı ek edip yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru yoğurduktan sonra hiç bekletmeden 20 kesime bölelim.
- Sonra her bezeyi elimizle uzun şeritler yapıp ikili burgu yapalım.
- Sonra burguların ucunu birleştirip ılık suyla pekmezi uygun bir tabakta karıştıralım ve evvel pekmezli suya sonra da susama bulayıp tepsiye dizelim, yaklaşık 20 dakika kadar tepside mayalandıralım.
- pişirmeden çabucak evvel mayalanan simitleri elimizle hafif hafif içten dışa gerçek çekerek genişletelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
– bu ölçüden 10 adet simit çıkıyor.