Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Simit

Çıtır Çıtır Simit
0
118

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerinin sos için;
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce 1, 5 bardak ılık suyun içine mayamızı koyup elimizle karıştıralım.
  2. Maya etkinlerinde başka materyalleri ek edelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ve en az 5 dk yoğuralım.
  4. Hamuru 45 dk üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakalım.
  5. Yarım su bardağı su ve yarım su bardağı pekmezi simidi rahatça batırıp çıkaracağımız bir kapta karıştıralım. Karışımın içine 1 tatlı kaşığı un ek düzgünce yedirelim.
  6. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp 6 eşit kesime bölelim.
  7. Her bir bezeyi yaklaşık 70-80 cm olacak biçimde burgu yapalım.
  8. Sonra bu burguyu 2 ye katlayıp yeniden burgu yapalım ve iki ucu birleştirip simit formunu verelim.
  9. Hazırladığımız simitlerimizi evvel pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
  10. Bu evrede simitleri pişireceğimiz tepsiyi boş olarak 250 dereceye ayarladığımız fırına alalım.
  11. Tepsimizi ve fırınımızı birlikte ısıtalım.
  12. Isınan tepsimizi dışarı alıp aldığı kadar simidi tepsiyi soğutmadan dizelim ve simitlerin üzerine elimizle bastırıp kabarıklığını alalım ve çabucak fırına gönderelim.
  13. 250 derecede 10 dk da pişirelim. (yine de takip edin fırınlar farklılık gösterebilir).
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Milföy Simit Tanımı İçin Materyaller 6 adet milföy1 çay bardağı susam1 tatlı kaşığı pekmez1 çay bardağı ılık su İçi için Bir ölçü kaşar peyniri Çıtır Çıtır Milföy Simit Tanımı Yapılışı Öncelikle susamı tavada rengi dönene kadar kavuruyoruz. Milföyleri paketten yumuşaması için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı İçin Materyaller 8 su bardağı ve +1 yemek kaşığı un2 çay bardağı ılık süt3 çay bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 paket instant maya1,5 tatlı kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz Bulamak için; 2 yemek kaşığı pekmezYarım çay bardağı ılık suVe çokça susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Sokak Simidi, Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler Bu tarifden 17 adet simit çıktı Hamuru için: 1 kg un ( protein oranı nekadar yüksek olurda okadar iyi sonuç alırsınız )1 paket kuru maya ( veya 1/2 (yarım) paket yaş maya )550 ml – 600 ml ılık su ( 2,5 – 3 su bardağı, unun kalitesine bağlı )1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çıtır Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Pekmezli sos için; Yarım çay bardağı dut pekmeziYarım çay bardağı su Üzeri için; Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı İçin Gereçler 2 ,5 su bardağı ılık su ( 500 ml )1 yemek kaşığına yakin toz mayaYahut yarım yaş maya (20 gram )1 yemek kaşığı şeker (30 gram )1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ( 25 gram )2 tatlı kaşığı tuz (20 gram )1 kg un Karamel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt