Şerbetli Bir Lezzet Balparmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- İrmik
- Ceviz
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 6-7 damla limon suyu
Şerbetli Bir Lezzet Balparmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetimiz için su ve şeker bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Daha sonra limon damlatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Un hariç hamurun bütün materyallerini yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz, unumuzu denetimli ekleyerek kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Küçük yuvarlaklar oluşturup içine orta büyüklükte tüm ceviz koyuyoruz. Dışını irmiğe bulayıp tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz. !!
- Tatlımızın birinci sıcaklığı gitmiş olacak, şerbetimiz evvelce yapılmış soğumuş olacak. Yumuşacık tatlısıyla bol şerbetiyle bu tatlı tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.