Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balparmak Tatlısı

Balparmak Tatlısı
0
47

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
balparmak-tatlisi.jpg

Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 -2, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun)
  • Badem (Ortasına koymak için)
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Üzerini bulamak için;
  • Yarım su bardağı irmik

Balparmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz,.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
  3. Yuvarlayıp iki ucunu birleştiriyoruz, ayrı bir kaba irmik koyup tatlımızı arkalı önlü bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  4. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  5. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
  6. Yoğunlaştıktan sonra yarım limon suyu sıkıp 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  7. Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktığında ılık haldeyken sıcak şerbeti yavaşça ilave ediyoruz.
  8. Üzerini kapatmadan 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz toz antep fıstığını tatlımıza serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨????????
Balparmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt