Damla (Balparmak) Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.)
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
Damla (Balparmak) Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım.
- Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için denetimli koyun)
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp tezgahta parmak formu verelim. İki ucunu birleştirerek damla biçimi verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. Tepsiye dizip ortasına fındık yahut badem koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. 2-3 saat sonra antep fıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.