bilgisayarci
FD Üye

Şekli Şahane Pileli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 kase lor peyniri
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu yahut susam
Şekli Şahane Pileli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için, yumurta, yağ ve süt güzelce çırpılır.
- 1 adet yufka masaya serilir. Üzerine fırça ile her yerine sos sürülür.
- Kenardan başlayarak fotoğraftaki üzere büzülür. Aralıklarla iç harç konulur.
- Uç kısımları iç harcın üzerine kapatılır ve bıçakla kesilir.
- Kesilen kısımlar aksi çevrilerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilirler.
- Üzerine yumurta sürülür ve çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Şekli Şahane Pileli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı