
Patlıcanlı Pileli Börek (Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı soda
- 4 adet orta boy patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Patlıcanlı Pileli Börek (Muhteşem Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için patlıcanları küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.
- Aynı şekilde biberleri ve soğanı daha doğruyoruz.
- Tavaya yağı alıp önce soğanları hafif yumuşayana kadar soteliyoruz.
- Ardından biberleri ekleyip onları da biraz soteledikten sonra patlıcanları ekliyoruz.
- Patlıcanları da hafif yumuşayıncaya kadar soteledikten sonra küçük küçük doğranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavanın kapağını kapatıp patlıcanlar pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz.
- Yufkanı birini tezgaha serip sostan her yerine sürüyoruz.
- Daha sonra iki tarafında büzerek orta kısımda yufkayı birleştiriyoruz.
- Kenar kısımlarını biraz geniş bırakıyoruz.
- Bir uçtan başlayıp boşluk bırakarak soğuyan iç harcımızdan koyuyoruz.
- Yufkanın kenar kısımlarını koyduğumuz harçların üzerine doğru kapatıyoruz. Elimizle boş kalan kısımlarını çimdikler gibi sıkarak iyice sıkıştırıyoruz.
- Bıçak yardımıyla sıkıştırdığımız yerden kesiyoruz.
- Her böreği elimizle kenarlarından tekrar sıkarak ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.✔benim iç harcım fazla olduğu için 5 adet yufkadan yaptım. Ama tarifte verdiğim ölçüler 3 adet yufka içindir. Afiyet olsun.