Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Pileli Börek (Muhteşem Lezzette)

Patlıcanlı Pileli Börek (Muhteşem Lezzette)
0
59

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
patlicanli-pileli-borekmuhtesem-lezzette.jpg

Patlıcanlı Pileli Börek (Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
Sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
Patlıcanlı iç harcı için;
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Patlıcanlı Pileli Börek (Muhteşem Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için patlıcanları küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.
  2. Aynı şekilde biberleri ve soğanı daha doğruyoruz.
  3. Tavaya yağı alıp önce soğanları hafif yumuşayana kadar soteliyoruz.
  4. Ardından biberleri ekleyip onları da biraz soteledikten sonra patlıcanları ekliyoruz.
  5. Patlıcanları da hafif yumuşayıncaya kadar soteledikten sonra küçük küçük doğranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Tavanın kapağını kapatıp patlıcanlar pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  7. Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz.
  8. Yufkanı  birini tezgaha serip sostan her yerine sürüyoruz.
  9. Daha sonra iki tarafında büzerek orta kısımda yufkayı birleştiriyoruz.
  10. Kenar kısımlarını biraz geniş bırakıyoruz.
  11. Bir uçtan başlayıp boşluk bırakarak soğuyan iç harcımızdan koyuyoruz.
  12. Yufkanın kenar kısımlarını koyduğumuz harçların üzerine doğru kapatıyoruz. Elimizle boş kalan kısımlarını çimdikler gibi sıkarak iyice sıkıştırıyoruz.
  13. Bıçak yardımıyla sıkıştırdığımız yerden kesiyoruz.
  14. Her böreği elimizle kenarlarından tekrar sıkarak ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  15. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  16. Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
  17. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.✔benim iç harcım fazla olduğu için 5 adet yufkadan yaptım. Ama tarifte verdiğim ölçüler 3 adet yufka içindir. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Pileli Börek (Muhteşem Lezzette) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt